Kusurlu Çekirdek Sınıflandırma Rehberi

Kusurlu Çekirdek Sınıflandırma Rehberi
     Birlik Baharat & Kahve ailesi olarak, yeşil çekirdek analizine çok önem veriyoruz. Kahvenin yeşil çekirdek hali, kalitesinin temelidir.

     Satın aldığınız ürünleri daha yakından tanımanız için; yeşil çekirdek kusurlarını, bunların neden ortaya çıktığını ve son üründe tadıma nasıl yansıdığını kısa ve öz bir şekilde aktarmaya çalıştık. Elimizdeki örnekleri fotoğraflarla en iyi şekilde yansıtmaya çalıştık. Fakat uygulamaya geçtiğinizde göreceksiniz ki sınıflandırma yaparken çoğu zaman inisiyatif kullanmanız gerekecek. Objektif bir analiz yapabilmek için önce kendinizle, sonra da müşteri ve tedarikçilerinizle kalibre olmanız gerekecek. Kendi içinizde tutarlı bir kalite değerlendirme sistemi oluşturmanız önemli olan. Yani, bu rehberi esas alabileceğiniz gibi başka kriterler ekleme ve çıkarma özgürlüğüne sahipsiniz.

     Vurgulamak istediğimiz bir nokta daha var. Elinizdeki örneği incelerken unutulmaması gereken, her tarım ürünü gibi kahve üzerinde de çok emek olduğu… Ortaya çıkan kusurların birçoğunun kaynağı tarımsal veya işlenmesi sırasında oluşan kusurlar. Kusurları sınıflandırmayı başarsak bile, bunların önüne geçmenin üretici açısından hiç kolay olmadığını unutmayalım. Dolayısıyla, ince bir çizgide yürüyoruz. Yani, elimize aldığımız çekirdeği doğru sınıflandırmaya çalışırken ne katı ne de esnek olalım.

     Bu doğrultuda, kusurları sınıflandırırken bizlere yol göstermesi için, SCA kusur sınıflandırma kılavuzunda tanımlanmış kusurları baz alarak, kendi ifadelerimizle, bir rehber oluşturduk. Bu kılavuzda bahsedilenlerin dışında, üretici ülkelerin tanımlamış olduğu farklı kusurlar da mevcut. Sınıflandırma yönteminize hangi kusur tanımlarını dahil edeceğiniz ise size kalmış. Oluşturduğumuz rehberin, kahveyi tanıma ve kalite sınıflandırma sürecinize yardımcı olacağını umuyoruz. 
 
BİRLİK KAHVE & BAHARAT
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.